Natuurlijk tuinontwerp en beplanting

De ontwerpen zullen altijd in lijn zijn met uw persoonlijke wensen en passen bij uw huis en omgeving. Het ontwerp krijgt een duidelijke structuur door een weloverwogen lijnenspel met behulp van bestrating, bomen en hagen.

De beplanting maakt een ontwerp verder af. In alle seizoenen zal er iets te beleven zijn in de tuin, door bijvoorbeeld bloei of wintersilhouet. Door een gevarieerde en juiste plantenkeuze wordt uw tuin eveneens een voedselbron voor vlinders, vogels en andere kleine dieren. Een extra dimensie dus. Daarnaast kies ik planten die in de omgeving passen en zodoende aan de lokale groeiomstandigheden voldoen.

In mijn ontwerpen gebruik en hergebruik ik zoveel mogelijk milieuvriendelijke en duurzame materialen.

Een tuinontwerp bestaat altijd uit een inventarisatiegesprek, een schetsontwerp, bespreking van het schetsontwerp en bespreking van de beplantingswensen, eventuele aanpassingen leiden tot een definitieve tekening, dan volgt het beplantingsplan en een onderhoudsadvies.

De uitvoering van het ontwerp kunt u zelf (laten) doen of ik bemiddel voor u met een vakbekwaam hovenier met wie ik samenwerk.

 

Schetsontwerp

Wilt u alleen een schetsontwerp voor uw tuin? Zodat u een indeling heeft waar u het beste uw terrassen kunt plaatsen, welke functie u aan een bepaald gedeelte wilt geven of waar structuurelementen komen. Een schetsontwerp bestaat uit een inventarisatiegesprek, een schetsontwerp en een bespreking van het schetsontwerp.

Tuinontwerp

Tuinontwerp